NFL samarbetar med nordisk sökmarknadsföringsbyrå

17_logoInternetmarknadsföringsbyrån Nordic eMarketing har ingått ett samarbetsavtal med amerikanska National Football League (NFL).

I vintras lanserade Nordic eMarketing en mycket framgångsrik digital kampanj för NFL med fokus på Super Bowl finalen. Kampanjen avsåg att öka medvetenhet och intresse kring amerikansk fotboll i Storbritannien. Bannerannonser placerades på sport och spelrelaterade sajter samt på sajter inom Googles Content Network. Annonserna ledde till ett spel som går ut på att prestera tillräckligt bra som amerikansk fotbollspleare för att hålla den hårdföre Coach Stilo nöjd. Spelet finns tillgängligt på coachstilo.nfl.com/

”Vi är väldigt nöjda med kampanjresultatet eftersom det på nytt bekräftar att våra strategier är framgångsrika samt att vi gav NFL en god indikation på vad vi kan uppnå” säger Kristján Már Hauksson, grundare och Director of Internet Marketing på Nordic eMarketing.

Nordic eMarketing är en digital fullservicebyrå som arbetar med de flesta av sina kunder ur ett holistiskt perspektiv. Byrån integrerar flera olika online marknadsföringsmetoder med offline för att stärka digital synlighet och öka varumärkeskännedom och konvertering.

På Nordic eMarketings kundlista står bland andra Icelandair, Thames Valley University, BECTA Next Generation Learning, Teknomek, Islands Turistbyrå och Actavis som är en av världens största tillverkare av generiska läkemedel.

Nordic eMarketings tjänster inkluderar flerspråkig sökmotoroptimering, online PR, bannerproduktion, social media optimisering och marknadsföring, online ryktesövervakning och hantering, länkutveckling, övergripande digital mediestrategi, webbanalys, pay per click marknadsföring och rådgivning kring publiceringsverktyg.

Nordic eMarketing har sitt huvudkontor i Reykjavik samt lokala kontor i Oslo, London och Kina.

Nordic eMarketing arbetar för att stärka erbjudande gentemot den skandinaviska marknaden ytterligare och har därför nyligen anställt Jens Hilmersson
som kommer att arbeta som kundansvarig för Skandinavien.

Jens Hilmersson har en bakgrund som projektledare och e-commerce konsult i Sverige. Han har en magisterexamen i strategisk marknadskommunikation.

www.nordicemarketing.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jens Hilmersson
Kundansvarig, Skandinavien
Tel: +354 540 9500
Dir: +354 540 9506
Mob: +354 9506
jens@nordicemarketing.com
Nordic eMarketing

Share