HostelBookers: Opplev Cuba, Syria og Burma

HostelBookersHostelBookers har fremdeles herberger på HostelBookers, destinasjoner som våre hovedkonkurrenter i kategorien rimelig overnatting har avvist.

Nye eiere av HostelWorld og Hostels.com har sluttet å tilby herberger på visse destinasjoner som er ”bannlyst” av amerikansk utenrikspolitikk.

Det britisk eide HostelBookers går mot denne trenden, og fortsetter å tilby det beste i rimelig overnatting i Syria, på Cuba og i Myanmar.

Reising til enkelte steder kan by på et etisk dilemma, men disse inspirerende landene appellerer allikevel til folk som liker å reise på egen hånd. HostelBookers reaksjon på kravet til en mer unik reiseopplevelse er å ha de beste herbergene på hver destinasjon.

Cuba

Cuba er helt unik. Denne tropiske øya har strender omkranset av palmer, vannsport, den livlige spanske kolonihovedstaden Havana, sensuelle salsarytmer, gamle bygninger fra kolonitiden og gammeldagse skyskrapere.

Reisende som bor på herberge i Havana vil finne gatevis med fargerike amerikanske biler, psykedeliske Che Guevara veggmalerier og kafeer med gamle menn som spiller kort og røyker kubanske sigarer.

Syria

I likhet med mye av Midt-Østen er Syria et langt tryggere og mer kosmopolitansk land enn mange er klar over.

I dette fargerike landet blander eldgammel historie seg med et travelt hverdagsliv – lokalbefolkningen drar på landtur blant gamle ruiner, og gatene er et sammensurium av esler, sykler og amerikanske drosjer fra 60-tallet. Hver by har citadeller, hamman-bad og gamle souker.

Syria er full av steder som finnes på Unescos verdensarvliste, fra den eldgamle byen Damaskus (en av de eldste bebodde byene i verden) til de greske ruinene Palmyra i en ørkenoase. Andre severdigheter du bare må få med deg er de overnaturlige døde byene – forlatte bysantinske byer som synes å være glemt av resten av verden, og slott som går tilbake til korstogene. Det er herberger i Damaskus, Aleppo og Palmyra, slik at det er lett å være ryggsekkturist i Syria.

Myanmar/Burma

For noen reisende er reiser til Burma en etisk beslutning – takket være et tyranniserende politisk regime har landet vært boikottet av det internasjonale samfunnet, og mange ryggsekkturister ønsker å gjøre det samme. Men dette landet er virkelig en helt annen verden enn den velkjente ruten gjennom Sørøst Asia. Hus fra den britiske kolonitiden, dampbåter på elvene og knirkende busser som prøver seg på de hullete veiene.

Landet har mange severdigheter – fra Bagans 4000 buddhisttempler langs elvebredden til flytende landsbyer og fredelige kloster ved innsjøen Inle. Reisende kan bo på et herberge i Yangon, en tidligere hovedstad med internasjonal flyplass og Shwedagon-pagodaen, det viktigste religiøse stedet i landet.

Share