HostelBookers: Bo på vandrarhem i Kuba, Syrien och Burma

HostelBookersHostelBookers har fortfarande vandrarhem i Kuba, Syrien och Burma, medan de större konkurrenterna har givit upp dessa resmål.

På grund av ägandebyte har HostelWorld och Hostels.com slutat erbjuda vandrarhem på vissa resmål där amerikansk utrikespolitik inte tillåter affärsverksamhet.

Men HostelBookers, som har brittiska ägare, går emot denna utveckling och erbjuder fortfarande det bästa i billiga inkvarteringar i Syrien, Kuba och Burma.

Det kan vara ett etiskt dilemma att välja att resa till vissa länder, men samtidigt är dessa länder mycket inspirerande och har stor lockelse för den oberoende resenären. HostelBookers motsvarar denna efterfrågan på en unik reseupplevelse, med de bästa vandrarhemmen på varje resmål.

Kuba

Kuba är helt enkelt unikt. På denna tropiska ö finner man palmkantade stränder och möjligheter till vattensport men också den livfulla huvudstaden Havana från spanska kolonialtiden, heta salsarytmer, ruiner av kolonialbyggnader och skyskrapor i den gamla stilen.

Resande som bor på ett vandrarhem i Havana möter gator med färgglada amerikanska Buick-bilar, psykedeliska porträtt av Che Guevara på husväggarna och kaféer med gamla gubbar som spelar kort och röker kubanska cigarrer.

Syrien

Syrien, och faktiskt större delen av Mellanöstern, är ett mycket säkrare och mer kosmopolitanskt land än man i allmänhet tror.

Detta livfulla land är en blandning av uråldrig historia och modernt vardagsliv – lokalbefolkningen dukar upp sin picknick intill klassiska ruiner, och gatorna är ett enda virrvarr av åsnor, cyklar och amerikanska taxibilar från 60-talet. Varje stad har sin egen fästning, sina lyxiga hammambad och sina traditionella soukmarknader.

Syrien är fullt av platser på världsarvslistan, från det uråldriga Damaskus (en av de äldsta fortfarande bebodda städerna i världen) till de grekiska Palmyra-ruinerna i en oas i öknen. Till de sevärdheter som absolut måste besökas hör de spöklika Döda städerna, – övergivna bysantinska städer som verkar ha glömts bort av resten av världen, och borgruiner från korstågstiden. Det finns vandrarhem i Damaskus, Aleppo och Palmyra, så det är lätt att ta sig runt landet som backpacker.

Burma

Den som överlägger att resa till Burma måste fatta ett etiskt beslut – på grund av den tyranniska politiska regimen har landet bojkottats av det internationella samfundet, och många backpackers tänker likadant. Men landet skiljer sig verkligen från den väl upptrampade stigen över Sydöstra Asien, med byggnader från den brittiska kolonialtiden, ångbåtar som tuffar nerför floderna och skrotfärdiga bussar som försöker ta sig fram på gropiga vägar.

Här möts man av många magiska syner – från Bagans 4000 buddisttempel utefter en flodstrand till flytande byar och fridfulla kloster vid Inle Lake. Resande kan bo på ett vandrarhem i Yangon, en före detta huvudstad med en större internationell flygplats och Shwedagon Pagoda, den viktigaste religiösa platsen i landet.

Share