IJsland genoemd in top 10 reisbestemmingen voor 2010 door Lonely Planet

Water Fall in IcelandDeze week publiceerde de reisgidsengigant Lonely Planet zijn Best in Travel 2010, een boek met 17 toplijsten. In een van die lijsten staat IJsland en wel in die van zeer betaalbare reisbestemmingen voor het komende jaar. IJsland was altijd al een geweldig land om te bezoeken maar de reputatie als zeer betaalbare bestemming is totaal nieuw.

Gekozen door het Lonely Planet global team, is IJsland een opmerkelijke nieuwe binnenkomer op de lijst voor 2010

Lonely Planet is de grootste reisgids en digitale uitgever ter wereld. Het heeft meer dan 500 titels in 8 verschillende talen gepubliceerd met een jaarlijkse verkoop van zo’n 6 miljoen reisgidsen evenals tv-programma’s, een tijdschrift, mobiele telefoonapplicaties en websites.

Icelandair, de grootste en meest bekende IJslandse luchtvaartmaatschappij, bekent “heel blij” te zijn met een plaats in de top 10 van Lonely Planet´s meest betaalbare  vakantiebestemmingen in 2010. Over het afgelopen jaar, is de eerder dure vakantiebestemming bekend geworden door de Economische crisis; maar door de lokale lage wisselkoers kunnen reizigers en toeristen op IJsland hun vakantie doorbrengen voor een aantrekkelijke prijs.

“Wilde je altijd al het magische, mysterieuze land bezoeken, vulkanen en gletsjers verkennen en baden in heetwaterbronnen? Dan is 2010 jouw jaar,” verkondigt de Lonely Planet gids.

Met een recente positieve opleving in het nieuws voor IJsland als vakantiebestemming, hoopt Icelandair dat het komende jaar een druk en spannend jaar word voor het bedrijf, wanneer het passagiers  van al zijn 25 bestemmingen in Europa, Amerika en Canada vliegt, en zorgt voor een veilige en betrouwbare vliegreis voor iedereen die het land van Vuur en IJs wil bezoeken in 2010.

Voor informatie over Icelandair, de service die het biedt en om vluchten naar IJsland te boeken of zelfs een vlucht naar de andere kant van de Atlantische oceaan met als tussenstop IJsland, bezoek www.icelandair.nl

Share