Fujitsu lämnar bud på svenskt IT-tjänsteföretag

Fujitsu Services visar att de vill expandera ytterligare i Skandinavien med ett bud om övertagande av det svenska IT-tjänsteföretaget Mandator AB.

Stockholm / London (eNewsPR) 14 oktober 2007 – Fujitsu Services, ett av Europas ledande företag inom IT-tjänster, gav ett bud på 508 miljoner SEK ($78 miljoner) för svenska IT- tjänsteföretaget Mandator AB i måndags, 8 oktober.

Priset på 3 SEK kontant för varje aktie motsvarar en premie om 30 procent jämfört med den volymviktade betalkursen för Mandators aktier de senaste 10 handelsdagarna. Styrelsen för Mandator rekommenderar enhälligt aktieägare att acceptera erbjudandet genom uttalandet att förenandet “skulle ge Mandator ytterligare möjligheter for ökade intäkter och vinster genom Fujitsu Services etablerade internationella platform och kompletterande tjänst- och podukterbjudanden”.

Katarina Mellstrom, verkställande direktör och gruppordförande för Mandator, kommenterade: “Jag kan se oerhörd potential i att sammanföra Mandators kompetens med Fujitsus internationella trovärdighet. Det kommer att ge spännande möjligheter för bådas våra anställda som för våra kunder”.

Om erbjudandet accepteras kommer Fujitsu att bli det sjätte största IT-tjänsteföretaget i Sverige. Mandator AB har fler än 560 anställda, av vilka 390 arbetar på den inhemska marknaden i Sverige, 100 på ett kustnära leveranscenter i Estland och resterande i Storbrittanien och Danmark.

Mandator AB tillhandahåller systemintegration, projektledning, affärsutveckling samt test och valideringstjänster, främst till industri, telekom och den offentliga sektorn. Globala varumärken som Ericsson, Sony Ericsson, Volvo och Sandvik är nagra av företagets kunder. För 2006 uppgick omsättningen och rörelseresultatet till ungefär 493 miljoner respektive 27 miljoner SEK.

Fujitsu Services är ett ledande europeiskt IT-tjänsteföretag som tillhandahåller en rad av IT-lösningar till kunder från den privata såväl som den offentliga sektorn i Europa, inklusive retail, finansiella tjänster, hälsovård och ledning. Huvudtjänster inkluderar IT-projektledning, IT-konsulttjänster och IT-outsourcing. Med huvudkvarter i London, har Fujitsu Services över 19,000 anställda i 20 länder och en årlig omsättning på 32,6 miljarder kronor (EUR 3.59 miljarder).

Besök Fujitsus hemsida för ytterligare information om Fujitsu Services / Mandator erbjudanden.

Kontakt:
Graham Goulden
Fujitsu Services
Tel: + 44 (0) 870 234 9568
graham.goulden@uk.fujitsu.com

Share