Unika skjutvapen tillgängliga i Skandinavien genom auktion på nätet av antika skjutvapen

Rock Island Auction CompanyDet framstående auktionshuset för klassiska skjutvapen och miltära historiska föremål, RIA informerar om den förestående auktionen av skjutvapen, Premiere Firearms Auction som kommer att äga rum mellan den 4:e och 6:e december.

Över 2800 olika vapen från det amerikanska inbördeskriget, klassiska Coltrevolvrar och andra skjutvapen lämpliga till samlingar kommer att auktioneras ut under 4:e, 5:e och 6:e december av firman Rock Island Auction Company i en auktionshall på 7084 kvadratmeter i staden Moline, Illinois i USA.

Grundaren av firman Rock Island Auction Company, Patrick F. Hogan, känner av den europiska efterfrågan på dessa föremål och har därför gjort decemberauktionen tillgänglig online för skandinaviska intressenter som inte kan närvara personligen. Det rör sig om ett unikt tillfälle för entusiastiska samlare av antika vapen och militärmemorabilia i Skandinavien.

Under auktionen kommer att utbjudas särskilt utvalda sällsynta föremål, vapenprototyper och exceptionella föremål från olika samlare. Sex unika vapen i klass III kommer att bjudas ut till auktion. Det gäller framför allt modellen av Thompsonkulsprutan i Coltversion 1921/1928 U.S Navy. Nästa i raden är den sällsynta ‘Snabb’, det utvecklade Springfieldgeväret modell 1903, ett experimentellt halvautomatiskt gevär och dessutom kommer den imponerande karbinen M1, den s.k. Presentation Grade, från andra världskriget, till vilken också hör ett stiligt hölster, finnas till handa.

Det mest exklusiva föremålet på auktionen Premiere Firearms auction är det nyss upptäckta geväret Krieghoff ‘Presentation’ Lugers med gravyr från tillverkningen. Detta exklusiva samlingsobjekt är en av endast fem kända exemplar av geväret Krieghoff ‘Presentation’ till det tillhör ett läderhölster och två ammunitionsband. Att äga ett ‘Presentation Grade’ Kreighoffgevär är utan tvekan fjäder i hatten för varje samlare av skjutvapen.

Firman RIA har tagit plats som en av de främsta auktionshusen för skjutvapen och militärmemorabilia. Dess målgrupp är väl informerade kunder. Just detta har hjälpt dem att få kontakt med samlare från Skandinavien och andra länder.

En produktkatalog i två band finns tillgänglig online på Rock Island Auctions webbsida.

Share