IJsland verkozen tot topreisbestemming biedt magische ervaring met noorderlicht

Aurora Borealis - IcelandIJsland is deze winter de ideale bestemming voor het aanschouwen van het noorderlicht. Dit heeft het te danken aan haar perfecte locatie net binnen de noordpoolcirkel en aan de toonaangevende reisgids Lonely Planet, die IJsland op nummer 1 plaatst als geldbesparende vakantiebestemming in Noord-Europa voor 2010.

Het noorderlicht is ontegenzeggelijk een van de meest adembenemende natuurlijke fenomenen ter wereld. De natuurlijke lichtverschijnselen van de Aurora Borealis komen het frequentst voor in de poolregio’s, binnen een straal van 2500 km van de geomagnetische pool.

Het aantal zonnevlekken op het oppervlak van de zon is de hoofdoorzaak voor het verschijnsel van het noorderlicht. Deze zonnevlekken treden op in een cyclus van 11 jaar, waarbij de volgende piek tussen 2011 en 2012 wordt verwacht. De sterkte van de Aurora is afhankelijk van het aantal optredende zonnevlekken evenals goede zichtbaarheid en wetenschappers zijn het erover eens dat de omstandigheden voor het zien van het noorderlicht in 2010 bijzonder goed zijn. Deze winter is derhalve de perfecte tijd voor een bezoek aan IJsland.

IJsland’s gerenommeerde luchtvaartmaatschappij, Icelandair, biedt diverse ‘once in a lifetime’ Noorderlicht pakketreizen aan; inclusief vluchten, accommodatie en de cruciale pogingen tot waarneming van het noorderlicht. Daarnaast verplicht Icelandair zich tot het leveren van veilig en betrouwbaar vervoer aan al diegenen die de magie van IJsland willen ervaren.

Als u vluchten wilt boeken bij Icelandair of meer informatie wenst over de aangeboden diensten, bezoekt u www.icelandair.nl

Share